8

Hofbad

Op 12 oktober opende de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen het Hofbad. Dit zwembad - met olympische faciliteiten - bevestigd de ambitie van de gemeente om Den Haag als 'topsport stad' op de kaart te zetten.

Het Hofbad kent naast een vijftig meter bad ook een instructiebad, een recreatiebad met glijbaan, en stroomversnelling en een springtoren

Moerasbos

Na de laatste ijstijd steeg de zeespiegel. Hierdoor werd steeds meer zand op de kust afgezet. Zo ontstonden strandwallen en werd het achterland afgesloten van de zee. Ongeveer vijfduizend jaar geleden brak de zee geregeld door de strandwalgordel heen en vormden zich kwelders en lagunes achter de strandwallen. Het gebied werd steeds zoeter door de aanvoer van regenwater en rivierwater. In dit laagland achter de duinen ontwikkelden zich in die natte omstandigheden uitgestrekte moerasbossen.
Een aantal van de eiken is verwerkt tot een bankje dat tot voor kort in het archeologisch parkje bij het winkelcentrum was te zien. Dit heeft echter de tand des tijds niet doorstaan

Goo Wetering

De Tedingerbroekpolder stamt uit de 12e eeuw. In deze tijd is ook de Goowetering ontstaan. Deze watergang zorgt voor de afwatering van de Tedingerbroekpolder richting de Vliet. Hij is nog terug te vinden achter het Hofbad en loopt langs de Plas van Reef onder de A12 door richting Leidschendam.

Goowetering

Vliegende bom

Op de plek van het huidige NFI stonden in maart 1945 twee lanceerbanen voor V1 vliegende bommen. Een richting London en een richting Antwerpen. Ze werden al vrij snel ontdekt door de geallieerden en gebombardeerd.

Zweefvliegers

Scouts

Zwembad met allure

Bijgaand filmpje is gemaakt door RTV West tijdens de opening op 12 oktober 2012.

© 2017 - HVBY
Disclaimer  |  Realisatie:  Abbing, tekst en foto